2024. április 19., péntek
FONTOS

Kistelepülések programjait támogatja a DAREH

4,9 millió Ft összértékben támogatja a 3.000 főnél kisebb lakosságszámú Békés megyei települések nyári közösségépítő programjait a DAREH BÁZIS Hulladékgazdálkodási Nonprofit Zrt. – a pályázati felhívás a mai naptól érhető el a cég weboldalán.

A DAREH BÁZIS Hulladékgazdálkodási Nonprofit Zrt. számára 2016-os alapítása óta fontos a közösségi szerepvállalás, legyen szó a megyei sportegyesületek, a koraszülött-mentés vagy a gyermekosztályok eszközbeszerzésének támogatásáról.

A DAREH Bázis Nonprofit Zrt. ezúttal – dr. Kovács József országgyűlési képviselő felvetésére – a 3.000 fő alatti lakosságszámú Békés megyei települések közösségi és kulturális programjait kívánja támogatni, ezzel is mérsékelve a koronavírus-járvány negatív társadalmi hatásait. A járvány lecsengése után szükség van a kapcsolatok újjáépítésére, melyre ideális alkalmat biztosítanak a június, július, augusztus folyamán megrendezésre kerülő, legalább a lakosság 25%-át elérő, ingyenes, nyitott rendezvények.

A pályázat keretében lehetőség nyílik a falunapok, koncertek, hangversenyek vagy a településről elszármazottak, illetve jelenleg ott élők találkozóinak támogatására.

A támogatás összege a településméret függvényében alakul: 1.500 fő alatt 200.000 Ft, 1.501–3.000 főig 300.000 Ft igényelhető rendezvényenként. A teljes támogatási keret 4.900.000 Ft.

A mai naptól beadható pályázat részletes leírása – melyet a cég az összes érintett település önkormányzatához eljuttat e-mailben is – a https://www.dareh.hu/_bazis/felhivas/ címen érhető el.

Az érintett önkormányzatok az iroda@dareh.hu címre küldött e-mailben nyújthatják be pályázatukat 2021. június 21. és 2021. július 15. között.

A rendezvényeken a DAREH Bázis Nonprofit Zrt. a szelektív hulladékgyűjtést népszerűsíti – tájékoztatott Csige Gábor, a cég igazgatósági elnöke.

 

Nézze meg ezt is:

A 90 éves Lupsán Imrénét köszöntötték

  Virággal, Orbán Viktor miniszterelnök üdvözletével és tortával köszöntötte szerda délután Timár Andrea aljegyző és …