2024. április 24., szerda
FONTOS

Koncertet adtak az Erkel ösztöndíjas virtuózok

Minden széket elfoglaltak a védettségi igazolvánnyal bíró nézők péntek este, az Almásy kastélynál, amikor felcsendült az első, Mozart mű a Békés Megyei Szinfonikus zenekar tolmácsolásában.

Az est további részében a három Erkel-ösztöndíjas gyulai fiatal vette át a főszerepet az Erkel Ferenc Társaság szervezésében zajló eseményen.

Szegedi Réka Panna Vivaldi C-dúr piccolo Concerto-ján játszotta a szólista szerepét blocklötén, vagyis furulyán. Szegedi Réka Panna 2011-ben, az Erkel Ferenc Zeneiskolában kezdte tanulmányait Kaczkó Gabriellánál, aki azóta is a tanára. Jelenleg Békéscsabán tanul, és úgy tervezi, hogy a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem muzikológia szakán, vagy a Krakkói Zeneakadémia régizene tanszékének blockflöte szakán tanul tovább.

Rózsa Kitti Rosina áriáját adta elő Haydn La vera costanza cím művéből. Ő is Gyulán kezdte zenei tanulmányait Czeglédi Katalin mellett, jelenleg mesterszakos operaénekes hallgatóként Rálik Szilvia oktatja. Iskolai tanulmányai mellett részt vett a szakma legnevesebb képviselőinek kurzusain is.

Pusztaszegi Ákos egy Telemann versenyműben trombitált. Az ő kezébe Czirok Mihály adta először a hangszert a gyulai zeneiskolában. Pusztaszegi Ákos jelenleg a Budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen Boldoczki Gábor növendékeként tanul.

A koncert előtt megtartott sajtótájékoztatón Somogyvári Ákos, az Erkel Ferenc Társaság elnöke beszélt a hangverseny jelentőségéről. A programon átadták az Erkel Ferenc Társaság Tiszteletbeli Tagja címeket. Az elismerést Becze Szilvia, Tóth László, Batta András, valamint posztumusz Bencze Izabella kapta meg. A koncert az eredeti, nem pedig a széles körben ismert, Dohnányi Ernő átirattal ért véget.

Nézze meg ezt is:

Rendőrök és rendőrségi dolgozók vehettek át jutalmat a Rendőrség Napján

  Szent György nap, a Magyar Rendőrség Napja alkalmából 2024. április 23-án állománygyűlést tartottak a …