2021. október 25., hétfő
FONTOS

A 21. Körös-völgyi Sokadalmat rendezik meg a héten

Javában zajlanak az előkészületek a gyulai várkertben, pénteken ugyanis egy év kihagyás után újra, immár 21. alkalommal rendezik meg a Körös-völgyi Sokadalmat. A közelgő esemény apropóján kedd délelőtt, a rondellánál tartottak sajtótájékoztatót.

Pál Miklósné a rendezvény immár 22 éves történetére tekintett vissza, felidézte a kezdeteket, és beszélt arról is, hogy az egykori főszervezők immár hátrébb lépnek. A stafétát átvevő Kocsis Klára hangsúlyozta, az elődök által teremtett hagyományt szeretnék tovább folytatni.

A várkertben kilenc népművészeti egyesület száz tagja tart vásárt és mesterségbemutatót, ezek középpontjában idén a halászat és a vadászat lesz. A teret idén is ellepik majd a táncosok, a legkisebbek mellett a nagyobbak is szerepet kapnak.

A sajtótájékoztatón Kónya István alpolgármester emlékeztetett, a múlt hétvégén az Erkel társaság koncertjével megkezdődött a nagyobb szabású kulturális programok sora. Mindezek érezhető változást hoznak a városba látogató vendégek számában is.

A sokadalom péntek délután négy órától látogatható, a programok egészen vasárnap estig tartanak.

Nézze meg ezt is:

Két helyszínen emlékeztek 1956 hőseire

  Az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulója alkalmából tartottak megemlékezést szombat délelőtt a gyulavári …