2024. március 28., csütörtök
FONTOS

Jövőre minden kisgyermekes család számára biztosítva lesz a bölcsődei szolgáltatás Eleken

Néptánc előadással teremtették meg az ünnepi hangulatot kedd délelőtt Eleken, a Táncsics utcában.

A program lebonyolításához az útszakasz lezárására is szükség volt, ezen a napon helyezték el ugyanis a helyi bölcsődei fejlesztési programot jelképező alapkövet, valamint egy időkapszulát is elhelyeztek az építkezésnél. Jó hír lehet a kisgyermekes családok számára, hogy hamarosan megépül a város saját fenntartású bölcsődéje, ez egy közel 250 millió forintos pályázati forrásnak köszönhető. A legutóbbi önkormányzati választásokat követően, az új városvezetés számára ez a beruházás jelenti az eddigi legnagyobb projektet – fogalmazott Szelezsán György, Elek polgármestere.

Egy, a település által fenntartott bölcsőde még 1992-ben zárt be, és Eleken 2018-ig nem is volt lehetőség bölcsődei szolgáltatásokat igénybe venni. A keddi eseményen elhangzott, a város lakosságmegtartó képességére való tekintettel elengedhetetlen, hogy az ilyen és ehhez hasonló szolgáltatások rendelkezésre álljanak.

A 2018-ban újraindult szolgáltatásokat követően sok család számára megoldást jelentett, hogy újra helyben vehettek igénybe bölcsődei szolgáltatást, ugyanakkor az is látszott, hogy a létszámkorlát miatt ez kevés lesz. Ebben fog segítséget nyújtani az új bölcsőde, így jövőre már elmondható, hogy Eleken minden kisgyermekes család számára biztosítva lesz a lehetőség.

Az eleki bölcsőde épülete várhatóan a jövő évre készül el, 2022 őszén pedig már teljeskörűen üzemel, négy új munkahelyet biztosítva a városban.

Nézze meg ezt is:

Az áldozatsegítésről egyeztettek Békéscsabán

  A békéscsabai Áldozatsegítő Központban tett látogatást és a kormányhivatalban megtartott, szakmai egyeztetésen vett részt …