2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Gyula Tv Híradó 2021. 06. 25.

Témák:

– Döntés született a következő évek fejlesztéseiről a júniusban újra összeülő megyei közgyűlésen. A korábbiakhoz képest több forrásra számíthatnak a békési települések, több mint 86 milliárd forint érkezik. Ebből a pénzből megújulhatnak többek között az óvodák, az iskolák, az egészségügyi intézmények, de várhatóan lehet majd pályázni köznevelési intézmények és szakrendelők fejlesztésére is.

– Három rendbeli, nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás vétségében találta bűnösnek a Békéscsabai Járásbíróság Galbács Mihályt. Az elsőfokú ítélet alapján Gyula korábbi alpolgármesterét egy évre próbára bocsátották, és kötelezték a bűnügyi költségek megfizetésére.

– Tavaly óta először fordult elő Békés megyében, hogy egy nap nem regisztráltak új koronavírus fertőzöttet.

– Shakespeare, amikor magyar – erre a témára épül a Gyulai Várszínház 16. Shakespeare Fesztiválja. A program hétfőn, a Katona József Színház előadásában az Othelloval kezdődik.

– Jubileumi koncertre készül a Premier Művészeti Iskola. Az eseményen mind a három tagintézmény tanárai, végzett és jelenleg is az intézményben tanuló növendékekből álló hallgatók és táncosok adnak koncertet.

 

Nézze meg ezt is:

Gyula Tv Híradó 2024. 04. 19.

Témák: – Csütörtök este a Gyulai Várszínház felolvasó-színházi ősbemutatóját láthatta a közönség Ártatlanok – Levelek …