2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Rágalmazásért első fokon elítélték Galbács Mihályt

Visszaélések történtek gyulai önkormányzati beruházások során – röviden összefoglalva erről szólt az a választási kiadvány, mely Galbács Mihály, a város korábbi, gazdasági ügyekért felelős alpolgármestere, majd tanácsnoka nevéhez fűződik, és amelyben Görgényi Ernő polgármesterre tett terhelő állításokat.

A csütörtökön megszületett elsőfokú ítélet szerint mindez nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás volt. E témában tartott sajtótájékoztatót pénteken, a gyulai városházán Görgényi Ernő.

A polgármester emlékeztetett, Galbács Mihályt 2018 áprilisában kizárták a Fidesz-frakcióból, és megfosztották tanácsnoki posztjától. Hangsúlyozta, ennek oka elsősorban a gyulai labdarúgó klub elnökeként folytatott, korrupciógyanús tevékenysége volt. Görgényi Ernő azt mondta, az egykori alpolgármester ezután bosszúból lejárató kampányt indított.

A polgármester kiemelte, Galbács Mihálynak két éve volt arra, hogy a bíróság előtt bizonyítsa állításait, de a politikailag motivált tanúk behívása ellenére semmilyen bizonyítékot nem tudott felmutatni, egy apró szabálytalanságot sem talált. Görgényi Ernő úgy zárta a sajtótájékoztatót, hogy mindenki folytassa azt a munkát, amivel megbízták, ő továbbra is a városépítő munkával foglalkozik.

A vádlott és védője fellebbeztek az ítélet ellen, így az eljárás másodfokon folytatódik.

Nézze meg ezt is:

Idén is Törökzugban kezdődött meg a városi virágosztás

  A meghirdetett időpont előtti órában is már nagy volt az érdeklődés a városi virágosztás …