2021. október 16., szombat
FONTOS

Hétfőn kezdődik a 16. Shakespeare Fesztivál

Hétfőn kezdődik a 16. Shakespeare Fesztivál. Az esemény a Shakespeare, amikor magyar – témára épül.

Ugyanis idén a korábbi évekkel ellentétben, a pandémia miatt, csak magyar társulatokat hívtak meg. William Shakespeare a legtöbbet játszott színpadi szerzőnek számít a magyar színpadokon. Jelenleg is 40-50 közötti előadást játszanak a darabjaiból, vagy átiratokból.

A gyulai fesztivál ezért idén arra a kérdésre keresi a választ, hogy mit is kezd a mai magyar színjátszás a drámaíró műveivel, a fesztivál idején megrendezett tudományos konferencia előadói is ezt a kérdést járják körül.

A program egy hétig tart, a nyitó előadás a Katona József Színház előadásában az Othello lesz. A héten fellép többek között a Kaposvári Egyetem Művészeti Karának harmadéves színész osztálya a Rómeó és Júlia – Rómeó Misszió elnevezésű előadással, Vidnyánszky Attila rendezésében. A Városmajori Szabadtéri Színház produkciójaként a Pesti – Magyar Színiakadémia növendékei az Ahogy tetszik továbbgondolását fogják színre vinni kortárs versekkel, a 30Y zenekar zenészeivel, aktuális szövegekkel kiegészítve. Lesznek táncszínházi előadások is, Kulcsár Noémi és Tellabor Társulat előadásában a Vihart viszik színre.

A fesztivál minden napján több rendezvény kapcsolódik Shakespeare-hez, az utcaszínházi jelentektől, a kamaraszínházi kiállításon, Shakespeare korabeli gasztronómián át a nagyszínpadi produkciókig.

Nézze meg ezt is:

Szüreti forgatagot tartottak a Vigadónál

  A hétvégén megtartották a már hagyománynak számító Szüreti forgatagot, a Göndöcs kertben. A szervezők …