2024. március 29., péntek
FONTOS

Két új fertőzöttet igazoltak a hétvégén, Békésben

Pénteken 21 923, hétfőn 21 925 volt a Békés megyei koronavírus fertőzöttek tavaly március óta nyilvántartott száma.

A hétvégi összesített adatokat közöljük.

A beoltottak száma 5 468 205 fő, közülük 4 842 148 fő már a második oltását is megkapta.

A hétvégén összesen 132 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 808 042 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma.

Elhunyt 9 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 29 989 főre emelkedett.

A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 738 391 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 39 662 főre csökkent. 157 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 24-en vannak lélegeztetőgépen.

Az oltásoknak és a védelmi intézkedéseknek köszönhetően letörtük a járvány harmadik hullámát. Az újraindítás következő fokozata 5,5 millió beoltottnál lép életbe.

Továbbra is folyamatosan lehet regisztrálni a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon, az érvényes regisztrációval rendelkezők pedig interneten is foglalhatnak időpontot az oltásra a www.eeszt.gov.hu honlapon.

Az érvényes regisztrációval rendelkezők automatikusan tudnak az interneten időpontot foglalni az oltásra és már az érvényesen regisztrált Magyarországon élő külföldiek és külhoni magyar állampolgárok is tudnak időpontot foglalni a számukra legkedvezőbb kórházi oltópontra és az elérhető vakcinákra.

Az internetes időpontfoglalóban országosan Pfizer, Sinopharm és korlátozott mennyiségben még Szputnyik oltás foglalható. Egyes oltópontokon Janssen és Moderna oltás is elérhető.

Bővebben: https://koronavirus.gov.hu/cikkek/folyamatosan-nyitva-van-az-online-idopontfoglalo

Magyarország felajánlja a szomszédos országoknak, hogy júliustól a hazánkkal közös határok mentén élők is felvehetik a koronavírus elleni védőoltást Magyarországon. Ezzel hazánk tovább növeli a járvány elleni védettségét, és a magyar lakosság, valamint a külhoni magyarok védelme érdekében kiterjeszti a védettek körét közvetlenül a magyar határok mentén élőkre is függetlenül attól, hogy magyar vagy nem magyar állampolgárok.

Nézze meg ezt is:

Közönségdíjat nyert Bánhegyi Róbert János onkológus főorvos

  Az elmúlt napokban lezárult közönségszavazás alapján, Bánhegyi Róbert János főorvos elnyerte a Szent-Györgyi Albert …