2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Nagy érdeklődés övezte Gyulán a Múzeumok éjszakáját

Húsz perccel a kezdés előtt már két tucatnyian várakoztak az Almásy kastély látogatóközpont bejáratánál szombat este, a Múzeumok éjszakája programsorozat megkezdése előtt. A kastélyban és a várban is sokan vettek szét a programokon, a három szabadulószobát pedig már előzetesen lefoglalták az érdeklődők úgy, hogy a nyitásig minden idősáv betelt. A török toronyban egy új játék révén a hódoltság időszakába kalandozhattak a látogatók.

Az előbbi helyszínekhez képest kevésbé látogatottnak is mondható Kohán képtárat némi meglepetésre mintegy huszan keresték fel az első fél órában. A kiállítás mellett az érdeklődők a raktárba is betekinthettek, itt az új, elhúzható polcrendszert is megnézhették, amit a nagy melegben könnyen elfáradva nem is volt olyan egyszerű megmozdítani.
A napokban Gyulára kerülő Erkel relikviák jelentették most a legnagyobb vonzerőt az Erkel házban, többen csak ezek miatt jöttek el a Múzeumok éjszakájára.

Több, mint kétszázan látogattak az este folyamán a Tájvízházba, ahol láthatóan nagyon felkészültek a vendégek fogadására, minden teremben volt olyan vízügyes munkatárs, aki segített a látogatóknak, ha épp kérdésük volt. Itt a Múzeumok Éjszakáján a vízügyes szakma és a történelem is szerepet kapott.

Gyulán a szervezők elmondása szerint nagy érdeklődés mellett zajlottak a Múzeumok éjszakájának programjai, mindenhol arról számoltak be, hogy a járvány harmadik hullámának végével az emberek ki voltak éhezve a kulturális eseményekre.

Nézze meg ezt is:

Idén is Törökzugban kezdődött meg a városi virágosztás

  A meghirdetett időpont előtti órában is már nagy volt az érdeklődés a városi virágosztás …