2022. május 19., csütörtök
FONTOS

Sikeresen őrzi a hagyományokat a Körös-völgyi Sokadalom

Több kiemelkedő színpadi produkciónak adott helyet a hétvégi Körös-völgyi Sokadalom a gyulai várkertben, szombat este a Duna Művészegyüttesnek tapsolhatott a közönség. Rajtuk kívül számos gyermek és felnőtt lépett a deszkákra.

A hagyományosan népszerű programok mellett a mesterségbemutatók a vadászat és a halászat témái köré csoportosultak. Ezzel a nemzetközi vadászati kiállításhoz kapcsolódtak. A Sárrétudvariról érkezett Hajdú Balázs a felvételeken egy táskát készít.

Régen a hálót a halászok is készítették, ma már a halászat is tilos, így az egykor virágzó mesterséget nem könnyű tovább éltetni. A gyermekkora óta horgászó és halászattal is jó barátságban lévő Bencsik Márta parasztkötéses technikával készít haltartó hálót.

A sátorban bemutatott tárgyak a Békés Megyei Népművészeti Egyesület tagjainak azon munkáit láthatták az érdeklődők, melyek a illeszkednek a halászat-vadászat témához.

A Körös-völgyi Sokadalom továbbra is az ország egyik kiemelkedő, ilyen tematikájú rendezvénye, ennél egyértelműen csak a budapesti Mesterségek ünnepe jelentősebb.

Nézze meg ezt is:

Összeállították a júniusi könyvhét programjait

Még 2019-ben, a Kossuth téren készültek a videó elején látható felvételek, akkor Ferdinandy György részvételével …