2024. április 23., kedd
FONTOS

Idén is átadták a kitüntetéseket Semmelweis-nap alkalmából

Már hagyomány, hogy évről-évre Semmelweis-nap alkalmából kitüntetik a Békés Megyei Központi Kórház Pándy Kálmán tagkórházában dolgozókat.

Az eseménynek ezúttal a Vigadó adott helyet, ahol Becsei László főigazgató főorvos Semmelweis Ignác életpályáját mutatta be. Elhangzott, július 1-jén ünneplik a magyar egészségügy napját, mivel 1818-ban ezen a napon született az anyák megmentője, vagyis Semmelweis Ignác. Ő volt az, aki kiemelkedő szerepet játszott a gyermekágyi láz okának felfedezésében, illetve a betegség leküzdésében.

Az eseményen főorvosi kinevezést vehetett át Abrudán Klára, Pohánka Tünde, Veréb Blanka, Baranyai Csaba, valamint Sztán János. Adjunktusi kinevezést kapott Constantinescu Sebastian Dorel és Nyisztor Norbert.

“Kórházért” elismerésben részesült Solti Árpád belgyógyász, aneszteziológiai-intenzív terápiás szakorvos, kórházi adjunktus, illetve Koszta Julianna, az Infektológia Osztály főnővére.

A Libor János-díjat egy orvos és két szakdolgozó kaphatja meg. Ebben az évben a járvány idején nyújtott kiemelkedő munkájáért Libor János-díjban részesült Sipos-Baranyai Ilona ápoló. Pakai Tímea, a Hospice Osztály osztályvezető ápolója szintén Libor János-díjat vehetett át. A Semmelweis-napon Libor János-díjat kapott Seres Ábel, kórházhigiénés osztályvezető főorvos.

Az esemény különlegessége volt, hogy az elmúlt több, mint egy év munkája alapján a Békés Megyei Központi Kórház valamennyi dolgozója főigazgatói dicséretben részesült. Elhangzott, az elmúlt évben a járvány elleni, sikeres védekezésből valamennyi dolgozó maximálisan kivette a részét. Az ő segítségük, hozzáállásuk, hivatástudatuk nélkül ez nem sikerült volna. A dicséret mellé valamennyi kórházi dolgozó megkapja azt a 10 nap pótszabadságot, amely a júniusi kormányrendeletben megjelent. Ezt 2023 decemberéig lehet felhasználni.

Nézze meg ezt is:

Rendőrök és rendőrségi dolgozók vehettek át jutalmat a Rendőrség Napján

  Szent György nap, a Magyar Rendőrség Napja alkalmából 2024. április 23-án állománygyűlést tartottak a …