2021. október 25., hétfő
FONTOS

Szórólappal hívják fel a turisták figyelmét a közlekedésre Gyulán

Szórólappal hívják fel a Gyulára látogató turisták figyelmét a közlekedési szabályok betartására.

Van néhány speciális szabály, mellyel azok a turisták sem mindig vannak elsőre tisztában, akik ismerik a Kreszt.

Ilyen többek között a sétálóutca közepén elhelyezkedő bicikliút, melyen a turisták előszeretettel szoktak sétálni, pedig megkülönböztető szín jelzi, hogy az a kerékpárosoknak van fenntartva.

A korábbi években ezekből a helyzetekből adódtak kellemetlenségek, sőt, balesetek is. Sok turista előszeretettel használja a bringóhintót, ezzel járja be a várost. A bringóhintó egy kerékpárnak minősülő jármű, hiába van 4 kereke, a kerékpárosokra érvényes szabályok érvényesek rá.

A Gyulai Rendőrkapitányság 10.000 darab szórólapot adott át a Gyulai Tourinform irodának június 30-án. Pap Mária szerint ez egy fontos kezdeményezés, mert sok turista bemegy az irodába, érdeklődnek kulturális programokról, rendezvényekről, múzeumokról.

A következő napokban fel fogják hívni a gyulai szállásadóhelyek, apartmanok és szállodák, illetve a nagy látogatóközönséggel rendelkező helyek figyelmét arra, hogy vigyenek ők is a szóróanyagból.

 

Nézze meg ezt is:

Két helyszínen emlékeztek 1956 hőseire

  Az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulója alkalmából tartottak megemlékezést szombat délelőtt a gyulavári …