2024. április 24., szerda
FONTOS

A funtineli boszorkány várja a nézőket a hétvégén

Sikeres volt az idei Shakespeare fesztivál – értékelte a programokat érdeklődésünkre Elek Tibor igazgató.

Az előző évekhez hasonlóan idén is megrendezték a középiskolás diákok számára a Shakespeare témához kapcsolódó workshop foglalkozásokat. A programon a diákok átbeszélték szakmai vezető pedagógusok segítségével az előző este látott előadást, és arra a témára épülő játékos drámapedagógiai feladatok várták őket egy héten keresztül.

Sokféle előadásra számíthatnak a nézők a gyulai várszínház nyári évadában, mely 3 nagy témára épül, ezek a Shakespeare fesztivál, az Erdélyi hét és a Szabó Magda napok. Ezen programok mellett különböző műfajokban lesznek még előadások. Július 10-én, szombaton, Wass Albert – A funtineli boszorkány című darabot láthatják az Újszínház színészeinek előadásában, a tószínpadon. Főbb szerepekben Pikali Gerda, Jánosi Dávid, Lux Ádám és Viczián Ottó látható.

Vannak olyan zenés előadások is, melyekre a nagyszámú érdeklődés miatt már elfogytak a jegyek, jelenleg várólistát vezettek fel ezekre, és plusz székeket raknak be. Az egyik ilyen előadás a szarvasi Cervinus Teátrum játéka, a Hotel Menthol, melyet július 12-én, hétfőn láthat a gyulai közönség. A másik ilyen már teltházas musical darab a Göngyhajú lány balladája, melyet az Experidance társulat mutat be július 15-én. Mind a két előadás a tószínpadon látható.

Nézze meg ezt is:

Rendőrök és rendőrségi dolgozók vehettek át jutalmat a Rendőrség Napján

  Szent György nap, a Magyar Rendőrség Napja alkalmából 2024. április 23-án állománygyűlést tartottak a …