2024. április 19., péntek
FONTOS

Már elkezdődött a leendő dolgozók toborzása a Gyulán épülő Airbus gyárba

A tervezett ütemben halad a Magyar Honvédség 16 Airbus-helikopterének gyártása, a járművek leszállítása 2023-ban kezdődhet – nyilatkozta a napokban az MTI-nek Maróth Gáspár védelmi fejlesztésekért felelős kormánybiztos.

Görgényi Ernő kiemelte, Mager Andrea, a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter létrehozott egy projekt koordinációs bizottságot, amelynek tagjai lettek az Airbus, illetve a különféle állami szervek képviselői, valamint Gyula polgármestere. Havonta tartanak legalább egyszer egy online bizottsági ülést, ahol minden érintett beszámol arról, hogy az ő felelősségi körébe eső feladatokat miként végezte el.

Görgényi Ernő elmondta, folyamatosan érkeznek az önéletrajzok az állásokra. Kiemelte, a környékről, illetve Gyuláról elszármazott emberek közül is sokan érdeklődnek.

Az Airbus Helicopters a legmagasabb hozzáadott értékű technológiát hozza a közel húsz hektáros területen 2020 decembere óta épülő gyulai üzembe. Az összes Airbus helikopter lelkét itt fogják gyártani.

Nézze meg ezt is:

Fókuszban a területfejlesztés

  Hétfőn nyolcadik alkalommal szervezett információs napot a Békés Vármegyei Önkormányzat a Csabagyöngye Kulturális Központban. …