2024. április 18., csütörtök
FONTOS

Interaktív foglalkozást tartottak a rendőrök egy környezetvédelmi táborban

A nyár veszélyeiről, fontos balesetmegelőzési és bűnmegelőzési szabályokról beszélgettek táborozó gyermekekkel a rendőrök 2021. július 8-án,
Békéscsabán. A Zöld 14 Egyesület által szervezett Levendula Ökotáborban tartott interaktív foglalkozáson negyven óvodás és általános iskolás vett részt.
A rendőrök beszéltek nekik arról, hogy ha gyalogosan közlekednek vagy kerékpároznak, mindig legyenek figyelmesek, fogadjanak szót a felnőtt kísérőiknek! Ha nem látják be jól az utat, vagy bokor, fa, esetleg álló autó, busz mögött állnak, ne lépjenek, hajtsanak ki az úttestre!
Lehetőleg zebrán menjenek át az úton, ha az nincs, akkor olyan helyet keressenek, ahol semmi nem akadályozza meg őket abban, hogy jól körül nézzenek. Figyeljék a forgalmat, séta közben ne játszanak a telefonjukkal, hanem előre nézzenek! Az interneten használt alkalmazásokhoz tartozó jelszavaikat ne adják meg senkinek!
Ha az interneten keresztül idegenek próbálják felvenni velük a kapcsolatot, ne válaszoljanak az üzeneteikre, ne küldjenek nekik semmilyen fotót és szóljanak a történtekről a szüleiknek!
A gyermekek az interaktív foglalkozás közben megnézhették a rendőrök eszközeit és egy rendőrautót is. A Békéscsabai Rendőrkapitányság, valamint a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársai tanulságos és egyben szórakoztató játékokkal is készültek, így volt játékos nyomozás és igazoltatás is. A különböző foglalkoztatók, képes, rajzos kiadványok segítségével pedig átismételhették az otthon, illetve az óvodában, iskolában tanult legfontosabb szabályokat.
A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács által támogatott „Tálcán kínáljuk a biztonságot” bűnmegelőzési program keretében nyomtatott tálcabetétekből is került a táborba, az ahhoz készült weboldalon szintén tesztelhetik a biztonsággal, veszélyekkel kapcsolatos tudásukat a gyermekek.

Nézze meg ezt is:

A lakosságtól várta a javaslatokat a rendőrség az április 19-ei speedmarathonra

  Idén is megrendezi a rendőrség a Speedmarathon akciót, ahova a lakosságtól várták a javaslatokat, …