2024. április 20., szombat
FONTOS

Innovatív időszak előtt áll a gyulai könyvtár

A látogatottság növelése mellett innovatív megoldások bevezetésére készülnek a gyulai könyvtárban. Dézsi János igazgató újabb öt éves megbízatást kapott, ennek apropóján beszélt a következő időszak terveiről.

A magas minőséget képviselő könyvtári szolgáltatások erősítését tervezi a jövőben Dézsi János, a gyulai bibliotéka újabb öt évre megválasztott igazgatója. Tervei szerint nagyobb teret kap a digitalizáció, ugyanakkor a tárgyi feltételeket is szeretnék javítani, ezen törekvés egyik fontos lépése lehet a gyermekkönyvtár megújítása.

Egyelőre országos szinten sem megoldott az elektronikus könyvek kölcsönzésének kérdése, de a gyulai könyvtárban is gondolkodnak azon, hogy ezt sok szempontból előremutató szolgáltatást miként lehetne elérhetővé tenni az olvasók számára. Dézsi János elmondta, hírlevél szolgáltatás beindítását is tervezik, egyben szeretnék az online megjelenő magazinokat elérhetővé tenni.

Ugyan nem a könyvtár saját fejlesztése, de a bibliotéka számára is sok lehetőséget tartogat a japánkert kialakítása. Dézsi János elmondta, szeretnének ott tematikus programokat rendezni, illetve jobban beilleszteni ezt a könyvtárba járók életébe.

Nézze meg ezt is:

Női konferenciát rendeztek a gyulai baptisták

  A közösség élményét és a lelki feltöltődést kínálta a résztvevőknek az a női konferencia, …