2024. március 28., csütörtök
FONTOS

Öt új fertőzött Békés megyében

A hétvégén öt új koronavírus fertőzöttet igazoltak Békés megyében, ezzel a járvány kezdetétől számítva 21 945-re nőtt az esetszám.

Országosan 102 új fertőzöttet regisztráltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 808 539 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. A hétvégén összesen hárman hunytak el, így az elhunytak száma 30 007 fő. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 741 509 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 37 023 főre csökkent. 73 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 12-en vannak lélegeztetőgépen.

A beoltottak száma 5 538 557 fő, közülük 5 175 503 fő már a második oltását is megkapta. Az oltásoknak és a védelmi intézkedéseknek köszönhetően letörtük a járvány harmadik hullámát. Több országban terjed a delta vírusmutáns, ezért kérjük, hogy aki még nem oltatta be magát, tegye meg.

Továbbra is folyamatosan lehet regisztrálni a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon, az érvényes regisztrációval rendelkezők pedig interneten is foglalhatnak időpontot az oltásra a www.eeszt.gov.hu honlapon.

Az érvényes regisztrációval rendelkezők – köztük az érvényesen regisztrált Magyarországon élő külföldiek és külhoni magyar állampolgárok is – automatikusan tudnak az interneten időpontot foglalni az oltásra.  Az internetes időpontfoglalóban országosan Pfizer, Sinopharm és korlátozott mennyiségben még Szputnyik oltás foglalható. Egyes oltópontokon Janssen és Moderna oltás is elérhető. Bővebben: https://koronavirus.gov.hu/cikkek/folyamatosan-nyitva-van-az-online-idopontfoglalo

Nézze meg ezt is:

Az áldozatsegítésről egyeztettek Békéscsabán

  A békéscsabai Áldozatsegítő Központban tett látogatást és a kormányhivatalban megtartott, szakmai egyeztetésen vett részt …