2024. március 29., péntek
FONTOS

Földön innen és túl: önállóságra nevel a Játékváros

A Földdel, az űrrel, a bolygókkal, a robotikával, a digitális fejlődéssel és a környezetvédelemmel foglalkoznak a gyerekek az idei Játékvárosban, melynek hagyományosan a lila iskola ad otthont.

A gyerekekkel a biztonságos internethasználatról is beszélgetnek, és fejlesztik a fontos digitális kompetenciákat. A robotika teremben gyakorlati tapasztalatokat is szerezhetnek a gyerekek. A Játékvárosban önkormányzati választást is tartanak, a gyerekek kampánybeszédet tanulnak, riportok készülnek velük. Ezeken a felvételeken épp a plakátot tervezik a jelöltek. A Játékvárosnak saját újságja is van, ezek a gyerekek oda készítenek rajzokat.
A két hetes, napközis tábor talán legfontosabb hozadéka az, hogy a 8 és 12 év közötti gyermekeket önállóságra nevelik.

A gyulai Játékvárost több, mint egy évtizeddel ezelőtt, németországi mintára hozták létre. Akkor teljesen újszerűnek számított, de mint kiderült, ez azóta sem változott, mert a sok munka és a nagyszámú segítő, vagyis a magas hozzáadott érték miatt máshol egyelőre nem vágtak bele hasonló projektbe. Gyulán a járvány miatt idén nincs feltöltve a 240-es létszámkeret, de így is 220 gyerek és több, mint 80 idősebb segítő éli át a Játékváros hétköznapjait két héten át.

 

Nézze meg ezt is:

Közönségdíjat nyert Bánhegyi Róbert János onkológus főorvos

  Az elmúlt napokban lezárult közönségszavazás alapján, Bánhegyi Róbert János főorvos elnyerte a Szent-Györgyi Albert …