2021. október 28., csütörtök
FONTOS

A József Dezső Alkotókör képeiből nyílt kiállítás a Postagalérián

A Postagalérián nyílt kiállítása a József Dezső Alkotókörnek. Marosán Róza, az egyesület elnöke elmondta, nagyon nehéz időszakon vannak túl, sok foglalkozásuk, órájuk, kiállításuk maradt el a járványhelyzet miatt.

Ezen időszak alatt igyekezett összetartani a csoportot. A város különböző helyszínein festettek, és nagyon sok kép készült. Ezért is nyílt 3 különböző helyszínen kiállítás, az érdeklődők a Postagalérián, a könyvtárban és a Gyulavári Kastélyban találkozhatnak a képekkel.

Alkotásaikra az egyszerű, realisztikus ábrázolásmód jellemző. A realizmus, mint művészi irányzat azonban csak a 19. sz. második harmadában lépett fel a klasszicizmus, főként pedig a romantika ellenhatásaként. A realizmus a valóság torzításmentes megragadására törekszik, de nem annak esetleges visszaadására, hanem művészi visszatükrözésére.

A terveikkel kapcsolatban Marosán Róza elmondta, igyekeznek minden, korábban elmaradt foglalkozást bepótolni. Az alkotókör az elmúlt 2 évben nem tudott kirándulni, ezért szeptemberben ezt is szeretnék bepótolni egy badacsonyi táborral.

Nézze meg ezt is:

Védőoltással megelőzhetők lennének a kisállatok megbetegedései

  A gyulai Állatkórházban leggyakrabban kutyák és macskák fordulnak meg, jelenleg a kórház betegállományának a …