2021. október 16., szombat
FONTOS

A pásztortarhonya különböző változatát kellett elkészíteni az idei Juliálison

A már szokásos zenei aláfestéssel és jó hangulattal zajlott idén a már hatodik alkalommal életre hívott Juliális.

A pandémia miatt immár második alkalommal rendezik meg a Juniális eseményt júliusban, ezért is változtattak a szervezők a program elnevezésén. A helyszín idén is a Wenckheim Stefánia Mária Nappali Központ udvara volt, ahol egy klasszikus bográcsos egytálétel, a pásztortarhonya különböző változatát kellett elkészíteni.

A rendezvényen gyulai és kistérségi települések időseiből, pszichiátriai betegeiből és fogyatékkal élő emberekből álló csapatok mérték össze főzőtudományukat. A “Lőkösházi Szupernagyik” nemcsak az ételre összpontosítottak, hiszen szempont volt többek között a csapat megjelenése, a tálalás módja, valamint az asztaldíszítés.

A szociális szolgáltatásra, ellátásra szigorú szabályok vonatkoztak a pandémia alatt. Június közepén nyitották meg az idős nappali ellátó telephelyeket, ekkor kezdték el szervezni a Juliálist is.

A délelőtt folyamán a főzés mellett lehetőség nyílt különböző programokra, mint az asztali csocsó, darts, valamint a ping-pong, emellett pedig plusz pontokért egy 13+1 totón is részt vettek a megjelentek.

Nézze meg ezt is:

Kimagasló munkájáért kapott díjat Erdész Ádám

Négy évtizedes munkájáért Bősze Sándor-díjat adományozott Erdész Ádámnak a Magyar Levéltárak Vezetőinek Tanácsa. Az indoklásban …