2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Változatos programok várják a színházkedvelő közönséget

Július 17-én, szombat este a várszínpadon a Fonó Budai Zeneház és a Sztalker csoport közös produkcióját láthatják Ereim végei címmel, ifj. Vidnyánszky Attila rendezésében.

A táncdrámát Trianon 101. évfordulójának alkalmából alkották meg. Fellép többek között Berecz István és barátai, néptáncosok és fiatal színészek, a Sztalker csoport tagjai, köztük Vecsei H. Miklós, és ifj. Vidnyánszky Attila. A darabnak volt már egy bemutatója korábban Budapesten, de most egy kicsit a várszínpad adottságaihoz is igazítják, ezért előtte egy nappal érkeznek és próbálnak.

Vasárnap este egy különleges zenés –verses lemezbemutató előadást láthatnak a kamarateremben, Párbeszéd, sötétben címmel, Vecsei H. Miklós és zenész barátai közreműködésében.

Július 19-én, hétfőn egy történelmi drámát hoz az Udvari Kamaraszínház Zergetánc címmel.

Ők a nemzeti öntudatot erősítő szándékkal hozzák létre előadásaikat, történelmi, múltbeli példákon, sorsokon keresztül. A korábbi években szerepeltek már a Gyulai Várszínház színpadán, a Tizennyolc című előadással. Ez a darab a középkori Erdélyi fejedelemség történetének egy időszakát mutatja be, Báthory Zsigmond erdélyi fejedelem korába kalauzolja el a nézőket.

Arra törekszik, hogy a nagy történelmi eseményeken, fordulatokon keresztül az egyéni sorsot a történések áramában tudják megjeleníteni, ezért is izgalmasak az előadásaik, mert mindig tele vannak élettel – nyilatkozott az előadásról Elek Tibor.

 

A zenei hét kezdete előtt még megtekinthetnek a nézők egy komédiás darabot, Csehov Egyfelvonásos komédiáit július 20-án, kedden, Vidnyánszky Attila rendezéséb

Nézze meg ezt is:

Idén is Törökzugban kezdődött meg a városi virágosztás

  A meghirdetett időpont előtti órában is már nagy volt az érdeklődés a városi virágosztás …