2024. február 22., csütörtök
FONTOS

Nemcsak a járművet, a sofőrt is körözték

A VÉDA rendszer azonosított egy körözött autót Orosházán. A rendőrök rövid időn belül megállították a járművet és ellenőrizték a vezetőjét, akit szintén köröztek és a gyanú szerint ittasan és jogosítvány nélkül közlekedett.

Orosházán felállított VÉDA kamerák alatt haladt át egy személygépkocsi 2021. július 25-én 15 óra 30 perc körül.

A rendszer az autó rendszáma alapján jelzést küldött a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába arról, hogy körözött járművet azonosított.

Az ügyeletvezető azonnal küldte a közelben szolgálatot teljesítő gépkocsizó járőröket, akik rövid idő alatt megtalálták a keresett autót és megállították Orosházán, az Észak utcában.

A jármű vezetőjét a rendőrök előállították az Orosházi Rendőrkapitányságra, majd értesítették a körözést elrendelő Kunszentmártoni Rendőrkapitányságot. Az ellenőrzéskor a rendőrök megállapították, hogy a 38 éves kunszentmártoni férfi ellen lopás miatt körözést adott ki szintén a Kunszentmártoni Rendőrkapitányság.

A személygépkocsi vezetőjénél a szonda alkoholfogyasztást jelzett és a további mérések is megerősítették az ittasság gyanúját. Ezért a rendőrjárőrök az autós ellen büntetőfeljelentést tettek. Emellett a férfivel szemben szabálysértés miatt is indul eljárás, mert vezetői engedélye soha nem volt.

Az Orosházi Rendőrkapitányság nyomozói az autó vezetőjét őrizetbe vették, a járművet pedig lefoglalták és átadták a tulajdonosnak.

Nézze meg ezt is:

Ismét ROADPOL akciót tart a rendőrség

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata Műveleti Csoportjának (ROADPOL) éves ellenőrzési terve alapján tart a Magyar Rendőrség …