2022. január 23., vasárnap
FONTOS

Ballagás a Fénysugár Óvodában

 

Kiss-Rigó László püspök búcsúztatta a nagycsoportosokat

Június 4-én, a nemzeti összetartozás napján vettek búcsút óvodájuktól a Szeged-Csanádi Egyházmegye fenntartásában működő Fénysugár Katolikus Óvoda nagycsoportos gyermekei.

A ballagók mellett az óvoda is díszbe öltözött; a falon János evangéliumának részlete volt olvasható: „Én vagyok a szőlőtő, ti a szőlővesszők. Aki bennem marad, s én benne, az bő termést hoz. Maradjatok meg szeretetemben.”

Az ünnepséget Katona Zsoltné óvodavezető nyitotta meg, majd a nagycsoportosok verssel és dalokkal búcsúztak az intézménytől, fiatalabb társaiktól, az óvó néniktől és egymástól. A nemzeti összetartozás napjáról külön is megemlékeztek: a pedagógusok kis műsort állítottak össze, melyre a gyerekek versekkel, dalokkal, tánccal készültek.

Kiss-Rigó László püspök gyermekekhez intézett útravaló gondolatai mellett arról is szólt: az egyházmegye elkötelezett a nevelés és oktatás területén, tükrözik ezt az óvodafelújítási programok is, amelyek biztosítják az infrastrukturális hátteret – az elmúlt évben is több helyszínen zajlottak korszerűsítési munkák. Az ünnepség zárásaként a főpásztor és az intézményt gyakran látogató Kalna Zsolt plébános is áldását adta a közösségre, az óvoda dolgozói pedig ajándékkal és verssel búcsúztak a nagycsoportosoktól.

Nézze meg ezt is:

A pápai nuncius látogatása a szegedi szemináriumban

A szegedi Szent Gellért Szemináriumba látogatott Michael August Blume SVD Magyarország pápai nunciusa, aki november …