2024. március 28., csütörtök
FONTOS

12 fa mellett helyeztek el táblákat Békéscsabán

A sport, az egészséges élet, életterünk környezetvédelme, idegenforgalmi lehetősége” volt a szlogenje a ZERGE Ifjúsági Túrasport Közhasznú Egyesület már egy ideje szünetelő Élővíz-csatorna Emléktúrájának, melyhez elsősorban a kajak-kenu kiválóságai csatlakoztak személyesen.

A program során a térségben sok fát elültettek, amiből a legtöbb Békéscsabán található az Árpád fürdő mellett a csatorna parton, valamint a fürdő területén. A szervező egyesület úgy döntött, hogy az adott személy üzenetét is tartalmazva július 30-án kitáblázzák ezeket a fákat. Az eseményen az a Csapó Géza is részt vett és táblát kapott, aki kajakozóként az 1972-es olimpián bronz, az 1976-os montreálin pedig ezüstérmet szerzett.

Csapó Géza mellett Angyal Zoltán, Pulai Imre, Vaskúti István, Tatai Tibor, Horváth Csaba, Foltán László, Dónusz Éva, Mészáros Erika, Foltánné Jenei Erzsébet, valamint a szervező egyesült elnöke, Sós Imre is táblát kapott az elültetett fák mellett. Az eseményen a másfél éve elhunyt kilencszeres kenuvilágbajnok, háromszoros Európa-bajnok, kétszer olimpiai második, egyszer olimpiai harmadik helyezett, 37-szeres magyar bajnok Wichmann Tamás emlékére elültettek egy fát az Árpád fürdő területén.

Sós Imre kiemelte, a tervek szerint a kajak-kenu sportág további kimagasló személyeit is szeretné Békéscsabára hívni, hogy ültessenek egy fát. Többek között ilyen Kőbán Rita, valamint Novák Ferenc.

Nézze meg ezt is:

Közönségdíjat nyert Bánhegyi Róbert János onkológus főorvos

  Az elmúlt napokban lezárult közönségszavazás alapján, Bánhegyi Róbert János főorvos elnyerte a Szent-Györgyi Albert …