2024. március 28., csütörtök
FONTOS

Megkezdődött az Erdélyi hét a Gyulai Várszínházban

Idén 4. alkalommal rendezik meg az Erdélyi hét elnevezésű színházi fesztivált a Gyulai várszínház nyári évadában.

Hétfőn A kolozsvári bíró című zenés mesejátékot és A Zördög című darabot láthatták a nézők az Aradi Kamaraszínház előadásában, a Békéscsabai Jókai Színház művészeivel.

Augusztus 4-én, szerdán egy rendhagyó előadásra kerül sor, mely kivételes módon a Vigadóban lesz látható. Madách Imre – Az ember tragédiája drámáját hozza el a Temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház Silviu Purcărete rendezésében.

Augusztus 5-én, csütörtök délután kettős könyvbemutatót tartanak a várszínház kamaratermében. Az ember tragédiája előadás létrejöttét dokumentáló könyvet fogják bemutatni. Visky Andrással, a kötet szerkesztőjével és az előadás dramaturgjával és másik két szerkesztő társával Elek Tibor igazgató beszélget. Ezen felül Visky András Mire való a színház? című esszékötetét is bemutatják.

Este a Művelődési ház színpadán a Tóték című Örkény István darabot láthatják a gyergyószentmiklósi Figura Stúdió Színház előadásában.

Augusztus 6-án, pénteken a Lázadni veletek akartam című darabot láthatják a nézők a Várszínpadon, Sebestyén Aba rendezésében.

Nézze meg ezt is:

Közönségdíjat nyert Bánhegyi Róbert János onkológus főorvos

  Az elmúlt napokban lezárult közönségszavazás alapján, Bánhegyi Róbert János főorvos elnyerte a Szent-Györgyi Albert …