2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Püspöki misével ünnepelték a 150 éves templomot Kunágotán

Hálaadó szentmisével ünnepelték a napokban Kunágotán a Szent Imre-templom építésének 150. évfordulóját. A jeles dátumra megújult templomban a szentmisét Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspök mutatta be.

Kiss-Rigó László hangsúlyozta, nem önmagában a templom 150 évéért kell hálát adni Krisztusnak, hanem azért a közösségért is, mely a másfél évszázad alatt megtöltötte ezt az épületet.
A püspök az igazi, valódi értékek fontosságáról is beszélt. Azt mondta, aki felismerte, hogy az Istennel való kapcsolat a legfontosabb az életében, az az ember tud minden más körülménytől függetlenül értelmesen és boldogan élni.

Kovács József általános püspöki helynök emlékeztetett, ötven éve annak, hogy a templomot korszerűsítették, akkor a hívek adományából és külföldi segítséggel tették meg ezt. Most döntően állami források, illetve a hívek járultak hozzá az épület külső részének megújításához. Emellett részben a belső teret, a plébániát és a ravatalozót is a kor követelményeinek megfelelővé alakították.
Kovács József hangsúlyozta, ennek ellenére maradt még tennivaló.

Kunágota temploma 1870-ben épült, s bár azóta több felújításon átesett az épület, a mostani is a jelentősebb események közé tartozik.

 

Nézze meg ezt is:

Régiós bowling versenyt rendeztek sérült sportolóknak

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Harruckern SE szervezésében rendeztek a napokban regionális …