2022. augusztus 11., csütörtök
FONTOS

36 diák szerzett vezetői engedélyt

A 2020/2021-es tanévben három békéscsabai iskola diákjai kaptak lehetőséget arra, hogy a „SuliMoped” program keretében tandíjmentesen AM kategóriás vezetői engedélyt szerezzenek.

Az ORFK – Országos Balesetmegelőzési Bizottság 2013-ban indította el a „SuliMoped” programot.

A kezdeményezés keretében 14. életévüket betöltött diákok szerezhetnek tandíjfizetés nélkül segédmotor-kerékpár vezetésére jogosító AM kategóriás vezetői engedélyt. Békés megyében a 2020/2021-es tanévben három békéscsabai iskola, a Belvárosi Általános Iskola és Gimnázium, a Kazinczy Ferenc Általános Iskola és a Petőfi Utcai Általános Iskola tanulói közül összesen 36-an kaptak lehetőséget arra, hogy elvégezzék a tanfolyamot, és mindannyian jó eredménnyel le is vizsgáztak.

Ez köszönhető egyrészt a diákok szorgalmának, másrészt a képzést színvonalasan megszervező és lebonyolító Gyula TREND autósiskolának. A program zárásaként 2021. augusztus 4-én a Békés Megyei Rendőr-főkapitányságon Hudák Pál r. ezredes, rendőrségi főtanácsos, rendészeti megyei rendőrfőkapitány-helyettes fogadta a vezetői engedélyt szerzett tanulókat. Gratulált nekik, majd munkatársaival felhívta a figyelmet arra, hogy mennyire fontos a közlekedési szabályok betartása. A leglényegesebb tudnivalókat egy motoros rendőr foglalta össze.

Elhangzott, hogy a közlekedésben való részvétel, a járművezetés felelősséggel jár. Aki szabálytalankodik, nemcsak saját magát, hanem közlekedő partnereit is veszélyezteti. Végezetül Hudák Pál r. ezredes megköszönte a Gyula TREND Autósiskola vezetőjének, Nyéki Zsoltnak a munkáját.

Együtt adták át a legfeljebb 50 köbcentiméteres segédmotor-kerékpár, illetve mopedautó vezetésére feljogosító okmányokat és sok balesetmentesen megtett kilométert kívántak a diákoknak.

Nézze meg ezt is:

Toborozzák a határvadászokat Békés megyében is

Jelentős migrációs nyomás nehezedik a déli határszakaszra, ezért a készenléti rendőrségen belül létrehoztak egy határvadász …