2023. március 25., szombat
FONTOS

Drótékszerekből nyílt tárlat a Tájvízházban

Drótvarázs technikával készült ékszerekből nyílt kiállítás a Tájvízházban.

Az eseményen Czeglédi Katalin énekművész működött közre, aki az Elisabeth musicalből énekelt egy dalt, majd Széll János, néprajzkutató, fafaragó, népi iparművész nyitotta meg a rendezvényt és beszélt az alkotó munkásságáról.

Az ékszerek ismertetője, hogy egyedi technikával készülnek, nincs két egyforma darab. Több, mint 70 különböző árnyalatú drót színkombinációival és különböző formákkal alkot Izsó – Szabó Emese, aki 15 éve foglalkozik ilyen ékszerek készítésével.

Az alkotó kiemelte, hogy azok is bátran viselhetik az ékszert, akiknek nagyon erős fém allergiájuk van. Elhangzott, ezek a drótékszerek teljesen más fajta ékszerek, mint, amiket általában ismernek az emberek. Például a csukló díszeket máshogyan kell felvenni, mint az úgynevezett „karika” karkötőket. Ezek egy nyitott forma mentén készülnek. Teljesen más a viselésük is, nem annyira merevek, nem annyira stabilak, Izsó – Szabó Emese másfajta kialakítást hozott létre mindegyiknél. Az a tapasztalat, hogy akik elkezdik hordani, nagyon könnyen ráállnak ennek a viselési módra.

A kiállítást augusztus végéig tekinthetik meg az érdeklődők a Tájvízházban.

Nézze meg ezt is:

Salátanapot rendeztek az Erkel gimnáziumban

  25. alkalommal rendezték meg a salátanapot az Erkel gimnázium fenntarthatósági témahetén. Az idei esemény …