2024. április 20., szombat
FONTOS

Pénteken a Két Hold világa címmel láthat bemutatót a közönség

Szerda este a Játékszín Életrevalók című produkciójával folytatódik a Gyulai Várszínház nyári évada.

A főszerepben Hirtling István és a békéscsabai Jókai Színház egykori színésze, Vadász Gábor látható. További szerepekben Zsurzs Kati, Szőlőskei Tímea, Kovács Dézi és Szirtes Balázs látható. Az előadást Horgas Ádám rendezte. A darab érdekessége, hogy igaz történet alapján készült. A történet a különös pár, az élete derekán járó, mozgássérült arisztokrata és a külvárosi szegény negyedből való fiatalember őszinte barátságáról, és a kettejük közötti ellentétekről szól.

A nyári évad 4. bemutatójaként pénteken a Két Hold világa című sorsjátékot láthatják majd a nézők a Gyulai Várszínház, a Transzfromáció Alapítvány és a Spektrum Színház közös előadásaként, Árkosi Árpád rendezésében, Szorcsik Kriszta és Bogdán Zsolt szereplésével.

Elek Tibor igazgató elmondta, hogy a színészek ketten hozták létre ezt a produkciót. Az előadásban Nemes Nagy Ágnes költő versei is elhangzanak, és aLengyel Balázs íróval közös levelezése is színre kerül. Nemes Nagy Ágnes a múlt század egyik kiemelkedő költője volt. Lengyel Balázs irodalomtörténész, esszéista, kritikus. A darab arra keresi a választ, hogy a diktatúra korában hogyan tudtak ketten együttműködni, hogyan alkottak, hogyan éltek, miként gondolkodtak.

Hétfőn idén az utolsó tematikus programmal, a Szabó Magda Napokkal folytatódik a Gyulai Várszínház nyári évada.

Nézze meg ezt is:

Évfordulót ünnepeltek a gyulai polgárőrök

  Öt éve adták át a Gyulai Bűnmegelőzési Polgárőr Egyesület irodáját, egyben a gyulai polgárőrök …