2024. április 24., szerda
FONTOS

A magyar irodalmi humor múltja és jelene címmel tartottak konferenciát

Jubileumát ünnepelte az Irodalmi Humorfesztivál Gyulán, melyet kedd este tartottak a Várszínpadon.

2003 óta kétévente rendezik meg ezt az eseményt, melyen a kortárs magyar irodalom szerzői olvassák fel a még publikálatlan, kifejezetten erre az eseményre írt humoros műveiket. Az esemény része már évek óta, a fellépést megelőző irodalmi konferencia. Idén a magyar irodalmi humor múltja és jelene címmel tartották meg a rendezvényt, melyen külön részekre osztották a témát.

A gyomai születésű Bíró–Balogh Tamás azon előadók közé tartozik, akik a legelső irodalmi humorfesztivál konferenciáján is felléptek. Ő a huszadik század első felének irodalmi humoráról tartott ismertető előadást. Elmondta, hogy ez, a Monarchiától induló és egészen a második világháborúig tartó korszak irodalmi szempontból nagyon képlékeny volt.

Király Levente a kortárs irodalom-, Csapody Kinga a gyermekirodalom humoráról, Fazekas Sándor egy különlegesnek számító témáról, a stand-up irodalom humoráról tartott előadást.

A beszélgetés végén Kiss László az irodalmi humor az irodalmi humorfesztiválok tükrében címmel tartott visszatekintőt az előző évek fesztiváljaiból

Nézze meg ezt is:

Hat nap alatt ezerötszáz látogató a gyulai kiállítóhelyeken

  Legényest is láthatott a közönség a Viharsarok Táncszínház kedd délutáni előadásán, a fellépő táncosokat …