2024. március 29., péntek
FONTOS

Kettősség jellemezte a megyei gazdaság elmúlt másfél évét

Egyfajta kettősség jellemezte Békés megye gazdaságát az elmúlt másfél éveben, vagyis a koronavírus járvány idején. Nagy Mihály László, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének Békés megyei elnöke úgy tapasztalta, hogy általában termelési visszaesést hozott a pandémia a dolgozói létszáma kiesése miatt, viszont új módszerek bevezetésével többen folyamatosan képesek voltak termelni.

Bár az építőipart nem rendítette meg a járvány, a válságállóság nem feltétlenül köthető konkrét ágazatokhoz, inkább a megfelelően meghozott járványügyi intézkedések játszottak szerepet abban, hogy egy-egy cég ki tudta küszöbölni a gondokat. Nagy Mihály László azt mondta, a szakemberek által valószínűsített negyedik járványhullám ellen is vannak sikeresnek ígérkező megoldások, ezek közül az első az oltás, ugyanakkor meglátása szerint a cégek kellően fel vannak már készülve az esetleges negyedik hullám kivédésére.

A VOSZ megyei elnöke az OKJ-s rendszer átalakításával kapcsolatos aggályainak is hangot adott, ugyanakkor leszögezte, a tanulók munkához való hozzáállásával is akadnak gondok.

Az eredeti terv szerint október másodikán, Gyulán tartják meg a tavaly elmaradt Prima gálát, melyen a megyei kulturális, tudományos és sportélet kiválóságait díjazzák egyenként 1-1 millió forinttal.

Nézze meg ezt is:

Közönségdíjat nyert Bánhegyi Róbert János onkológus főorvos

  Az elmúlt napokban lezárult közönségszavazás alapján, Bánhegyi Róbert János főorvos elnyerte a Szent-Györgyi Albert …