2021. szeptember 18., szombat
FONTOS

Átadták a megújult civil házat

A helyi önkéntesek is kivették részüket a gyulai, Esze Tamás utcai civil ház korszerűsítésének munkálataiból – mondta el a csütörtök délelőtti megnyitón Ferenczi István, a Gyulai Városszépítő és Környezetvédő Egyesület titkára.

A munkálatokat persze alapvetően pályázati forrásoknak köszönhetően valósítottak meg. A korszerűsítés ugyan tavaly decemberben befejeződött, de mint elhangzott, a koronavírus járvány miatt az avató ünnepséget csak most tudták megtartani.

Kovács József országgyűlési képviselő az erős gyulai civil közösséget méltatta, és arról beszélt, hogy a korszerűsítés egy széles körű összefogásnak köszönhetően valósulhatott meg.

A házban minőségi munka eredménye látható – mondta Görgényi Ernő polgármester, aki az épület történetére utalva megjegyezte, a rendszerváltás idején az új, demokratikus pártok közül több is itt lelt otthonra, majd az épület az évek során fokozatosan a civil szférához került. Hangsúlyozta, a város sikereinek egyik zálogát a civil szervezetek jelentik.

Horváth Miklós, a Társadalmi Egyesülések Országos Szövetségének elnöke elismeréssel szólt a városban megjelenő együttműködésről, melyet igazi oázisnak nevezett.

Az eseményen elhangzott, a helyi önkormányzat az elmúlt három évben nem kevesebb, mint 65 millió forint kamatmentes hitellel segített 12 gyulai civil szervezetnek az előfinanszírozást igénylő pályázatok zavartalan lebonyolításában.

Nézze meg ezt is:

Megkezdődött a Gyulai Pálinkafesztivál

Közös koccintásra hívott Bora Imre, a Gyulai Pálinkafesztivál igazgatója. Csütörtök este másfél év kihagyás után …