2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Sikeres volt az Erdélyi hét a Gyulai Várszínházban

A közönség és a szakma is nagy érdeklődéssel fogadta a Gyulai Várszínház Erdélyi hetének előadásait.

Voltak olyan produkciók, melyekre pótszékeket kellett elhelyezni, mert olyan volt az érdeklődés. Egyaránt igaz ez A Hegedűs a háztetőnre és a vasárnapi bemutatóra, a Goldoni féle Két úr szolgája című vígjátékra.

Elek Tibor igazgató elmondta, hogy az idei Erdélyi hétnek a programjai nem csak a nézők számára jelentettek felüdülést, hanem az erdélyi társulatok számára is, akik itt találkoztak egymással.

Az Erdélyi hét az Aradi Kamaraszínház két előadásával nyitott, melyet kedden a Hegedűs a háztetőn követett a Kolozsvári Állami Magyar Színház előadásában. Szerdán nagy érdeklődés övezte a Vigadóban megtartott rendhagyó Purcarete – Az ember tragédiája előadást a Temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház előadásában, melyet csütörtökön a Figura Stúdió Színház Tóték előadása követett. Pénteken a Lázadni veletek akartam című előadást láthatták a várszínház kamaratermében, szombaton A nép ellensége dráma volt soron. A hetet a Gyulai Várszínház és a kézdivásárhelyi Udvartér Teátrum közös bemutatójával zárták.

A Gyulai Várszínház következő tematikus programsorozata a Szabó Magda napok lesznek

Nézze meg ezt is:

Régiós bowling versenyt rendeztek sérült sportolóknak

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Harruckern SE szervezésében rendeztek a napokban regionális …