2022. augusztus 11., csütörtök
FONTOS

Újítások az Almásy kastélyban

A járványügyi szempontból szigorúbb tavasz után szabadabb nyár következett.

Gyula szálláshelyein ismét sok vendéget lehet látni, akik a fürdő mellett leginkább a város kulturális tartalmat kínló helyszíneit keresik fel. A legjelentősebb kiállítóhelyeket működtető Erkel Ferenc Kulturális Központnál több újítást is bevezettek. A szolgáltatások amolyan finomhangolásaként értékelhető, hogy az Almásy kastély és a gyulai vár látogatói egy kennelben helyezhetik el kutyáikat, amíg bejárják az említett műemlékeket.

Népszerűen az éjszakai tárlatvezetések és bővült a szabadulószobák kínálata. A tapasztalatok szerint a vendégek egyre inkább igénylik az ilyen jellegű szolgáltatásokat, ezért már három helyiség is várja őket, a legújabb a török toronyban.

A nyár nagy attrakciója, a Stefánia szárny megnyitása volt, noha egyelőre még nem úgy működik az épületrész, ahogy várhatóan egy év múlva fog. A gyulaiak délutánonként ingyen bejárhatják a megújult helyiségeket, kora este pedig tárlatvezetés mellett nyílik lehetőség megismerni a különleges helyszínt.

A Stefánia szárny – bár nem hirdették meg, hogy erre van lehetőség, már az idén nyáron két lakodalomnak adott otthont, így valószínűleg nem kell majd izgulni a jövőbeli kihasználtságot illetően.

Sok lehetőséget tartogat a látványkonyha is, mely csapatépítő tréningek vagy történelmi ételek készítésének is helyszíne lehet.

Nézze meg ezt is:

899 új fertőzött egy hét alatt Békésben

899 új esettel egy hét alatt 58 810-re emelkedett Békés megyében a koronavírus fertőzöttek 2020. …