2024. április 19., péntek
FONTOS

Két nagy bejelentés született hétfő délelőtt

A déli iparterület megközelítésén javít az a pályázat, mely révén 1,2 milliárd forintot nyert Gyula az Airbus üzem mellett húzódó Rosu utca korszerűsítésére.

A hírt bejelentő Görgényi Ernő polgármester arról számolt be, hogy a pályázatot márciusban nyújtották be a Pénzügyminisztériumhoz, pénteken pedig megszületett a pozitív döntés. Jelenleg a Bródy utca felől közelíthető meg az üzem, de az önkormányzat nemcsak az Airbus miatt szeretne javítani az itteni infrastrukturális feltételeken, hanem azért is, hogy javítsák a később idetelepülő vállalkozások működési körülményeit.

Kovács József országgyűlési képviselő kiemelte, jól haladnak az M44-es főút korszerűsítési munkálatai, melyek jó eséllyel 2024-ben Nagykőrösnél csatlakoznak az országos autópálya hálózathoz. Kovács József bejelentette, 10 milliárd forintból korszerűsítik az M44-es Békéscsaba és Gyula közötti szakaszát, a csabai elkerülőnél található körforgalomtól kezdve a gyulai elkerülőn át egészen a határátkelőig.

Kónya István megyei térségi tanácsnok arra hívta fel a figyelmet, hogy a jelenlegi fejlesztés is TOP egyes prioritási tengelyeiból származik. Az útfejlesztéssel kapcsolatban elmondta, ez egy fontos beruházás, mely kapcsolódik az Airbus gyár építéséhez.

A Rosu utca felújításának tervei előreláthatólag augusztus végéig elkészülnek, a kivitelezés előreláthatólag jövő decemberben fejeződhet be.

 

Nézze meg ezt is:

Fókuszban a területfejlesztés

  Hétfőn nyolcadik alkalommal szervezett információs napot a Békés Vármegyei Önkormányzat a Csabagyöngye Kulturális Központban. …