2024. április 20., szombat
FONTOS

A Gózon Gyula Kamaraszínház Agyigó előadásával kezdődött el a Szabó Magda Napok

Hétfő délután a Gózon Gyula Kamaraszínház Agyigó című előadásával kezdődött el a Szabó Magda Napok.

A darab Szabó Magda életpályáját mutatja be, két felvonásban, 3 részre tagolva. Az első felvonás a gyermekkorról, a második a szerelemről és annak elvesztéséről szól. Nagyváradi Erzsébet érzésekben gazdag, kifejező játéka és Vasicsek János gitárkísérete egészen különleges hangulattal töltötte meg a kamaraszínház termét. A néző betekintést nyerhetett az írónő hétköznapjaiba. Ezt segítették elő a letisztult, az 50-es évek hangulatát idéző díszletek is.

A színésznő elmondta, nagyon közel áll hozzá Szabó Magda munkássága. Nem is tudna egy könyvet kiemelni a sok közül, hiszen mindegyiket nagyon szereti. Pályafutása legmeghatározóbb pillanatai közé tartozik, amikor személyesen találkozott Szabó Magdával, a Régimódi Történet egyik próbáján. Abban az előadásban az írónő édesanyját és nagymamáját játszotta.

A színésznő elmondta nagyon kedves számára, hogy ismét a fürdővárosban játszhat. Korábban, Sík Ferenc idejében, kezdő színésznőként volt, hogy több hónapot is itt töltöttek Gyulán, nagyon sok helyszínen játszottak a városban. Ha Gyulára jön, mindig olyan érzés van benne, hogy haza érkezik.

A Szabó Magda napok szerdán, a Gyulai Várszínház nyári évada csütörtökön, az Akárki című moralitás játékkal zárul.

Nézze meg ezt is:

Tájékoztatók voltak középpontban az áprilisi közgyűlésen

Április 18-án ülésezett Békés Vármegye Önkormányzatának Közgyűlése,Békéscsabán. A testület áttekintette a Békés vármegye 2023-as évi …