2024. április 18., csütörtök
FONTOS

Arató Ilona képi láthatók a Gyulavári kastélyban

Utoljára négy éve állított ki a Gyulavári kastélyban Arató Ilona, aki néhány kivételtől eltekintve most többségében új munkáival tért vissza ide.

A nyugdíjas festő gyermekkora óta szívesen fest, ám aktív éveiben ez a tevékenység háttérbe szorult. Az elmúlt húsz évben azonban újra nagyobb figyelmet fordított a festésre. Tagja a József Dezső Alkotókörnek, több nyári festő táborban vett részt, és hogy az utóbbi időszakban sem tétlenkedett, azt az itt bemutatott olaj és akril képek is bizonyítják.

Az önmagát elsősorban tájképfestőnek tartó művész örömmel fest a szabadban, így különösen nagy élmény volt, amikor a Balatonnál, vagy éppen a tengerparton tehette ezt. A helyi témák is érdeklik, ezért örökítette meg a duzzasztót, a gyulai várat, vagy éppen Kossuth téri szökőkutat.

Arató Ilona a tárlatra elhozta kedvenc képét is. Ez a Gyulaváriban található világháborús emlékművet ábrázolja, a festőt ehhez személyes emlékek is kötik.

Arató Ilona azt mondta, a festés öröme elfeledteti vele a külvilág gondjait, egy-egy jól sikerült mű megalkotása pedig nemcsak neki, hanem másoknak is örömöt okoz. Kiállítása a Gyulavári kastélyban szeptember tizedikéig látogatható.

Nézze meg ezt is:

A járás legjobb vers- és prózamondói versenyeztek

  Huszonhárom felső tagozatos diák mérte össze tudását a kedd délutáni, a könyvtárban megrendezett járási …