2024. április 18., csütörtök
FONTOS

Pályázatot nyert a megyei önkormányzat

 

A Békés Megyei Önkormányzat pályázatot nyert a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében „Hagyomány, Érték, Közösség Békés megyében” címmel, melynek célja, hogy erősítse az itt élőkben a megyei identitást, az összetartozás érzését, ráirányítsa a figyelmet Békés megye értékeire, hagyományaira, támogassa a minőségi kultúrafogyasztást, és megteremtse a tartalmas időtöltés feltételeit.

– A 730 millió forint összköltségű projekt több elemből áll, az első elem nyílt közbeszerzése már le is zárult, melyet két cég nyert meg. A megyei önkormányzat rendezvényeinek megvalósítását a szarvasi Cervinus Teátrum Művészeti Nonprofit Kft végzi. Közreműködésükkel megyei szinten kézműves vásárokat szervezünk, a Békés Megyei Értéktárban található értékek megismertetése érdekében pedig vándorkiállítást viszünk a megye településeire. Neves művészeket felvonultató népzenei koncertek, valamint a megye legendás személyeinek életét bemutató színházi előadás is elérhetővé válik a megye
lakossága számára – tudatta Zalai Mihály, a Békés Megyei Önkormányzat elnöke.

A közbeszerzés másik nyertese a miskolci székhelyű Savic Consulting Kft., közreműködésüknek köszönhetően népművészeti, gasztronómiai és értékismereti táborokban, valamint vízi- és kerékpáros túrákon vehetnek részt az érdeklődők. A rendezvények már októberben elindulnak, a táborok várhatóan jövő tavasszal, nyáron valósulnak meg.

A pályázatnak további elemei is vannak, amelyek megvalósítására újabb közbeszerzést ír ki a megyei önkormányzat.

A megyei és települési értéktárakban szereplő tételeket bemutató filmek készülnek hamarosan, valamint kiadványok népszerűsítik majd a megye értékeit.

 

Nézze meg ezt is:

Fókuszban a területfejlesztés

  Hétfőn nyolcadik alkalommal szervezett információs napot a Békés Vármegyei Önkormányzat a Csabagyöngye Kulturális Központban. …