2024. április 25., csütörtök
FONTOS

A legsikeresebb nyári évadot tudhatja maga mögött a Gyulai Várszínház

A Gyulai Várszínház történetének legsikeresebb nyári évadaként jellemezte az ideit Elek Tibor.
Az igazgató kiemelte, június 25-e és augusztus 19 között 55 nap alatt csaknem 60 programot valósítottak meg. Elhangzott, a Gyulai Várszínház évről-évre arra törekszik, hogy a színházi kultúra gazdagságát, sokszínűségét mutassa be a gyulaiak mellett a városba látogató turistáknak is.
Az 58. nyári évad alatt hat fesztivált rendeztek meg. A Shakespeare Fesztivált, az Erdélyi Hetet, a Szabó Magda Napokat, a Halmos Béla Népzenei és Világzenei Fesztivált, a XIV. Vár Blues Fesztivált és a X. Irodalmi Humorfesztivált. Összesen hat bemutatót vittek színre, ezek közül négy kortárs magyar művek ősbemutatója volt. Idén nyáron történelmi drámák, kortárs színjátékok, musicalek, vígjátékok, gyerek, illetve családi darabok, bábelőadás, kortárs táncszínházi előadások, komolyzenei előadások, népzenei, világzenei blueskoncertek, lemezbemutató koncertszníház, vígopera, moralitásjáték, utcaszínházi előadások tudományos konferenciák, könyvbemutatók és kiállítások garantálták a fesztivál sokszínűségét.

Görgényi Ernő polgármester kiemelte, személyesen is megtapasztalhatta, hogy rendkívül magas színvonalú volt az évad megszervezése, megvalósítása. Azt mondta, a Gyulai Várszínház a város egyik jelentős gazdasági ágazatának, a turizmusnak a meghatározó szereplője.

A Gyulai Várszínház évről-évre három nívódíjat szokott átadni. Sík Ferenc-, Havasi István-, valamint Őze Lajos-díjat.

Elek Tibor elmondta, a három díjjavaslatot felterjesztik a gyulai képviselő-testület elé, melyet várhatóan szeptemberben hagynak jóvá. A nívódíjakat a tervek szerint azokon a bemutatókon adják át, ahol elkezdik a jövőben játszani a díjazott személyek előadásait.

Nézze meg ezt is:

Hat nap alatt ezerötszáz látogató a gyulai kiállítóhelyeken

  Legényest is láthatott a közönség a Viharsarok Táncszínház kedd délutáni előadásán, a fellépő táncosokat …