2022. augusztus 17., szerda
FONTOS

Három ittas vezető ügyében zárult le a vizsgálat

illusztráció

Békés megyében a rendőrség a napokban három ittas járművezetés gyanúja miatt indult nyomozás iratait továbbította az ügyészségre.

Az egyik büntetőeljárás egy lőkösházi autós ellen indult.

Ő Gyula külterületén 2021. június 6-án 19 óra körül egy személygépkocsival lesodródott az útról és szalagkorlátnak ütközött. A balesetben senki nem sérült meg, de a helyszíni szondáztatás ittasságot jelzett nála. Ezért orvosi vizsgálatra és mintavételre vitték a rendőrök. Az eljárás során kirendelt igazságügyi szakértő megállapította, hogy az 52 éves férfi úgy vezetett, hogy a szervezetében alkohol volt.

A másik ügy gyanúsítottja egy szarvasi férfi, aki 2021. július 5-én 16 óra 45 perc körül autót vezetett, amikor a rendőrök Szarvason, az Áchim L. András utcában ellenőrizték. A 64 éves férfinál pozitív értéket mutatott a szonda és a további légalkoholmérések is megerősítették azt, hogy ittasan vezetett.

A harmadik esetben 2021. augusztus 1-jén a gyulai közúti határátkelőhelynél egy belépésre jelentkező 45 éves román állampolgárságú férfival szemben intézkedtek a rendőrök. Szintén személyautót vezetett és nála is alkoholfogyasztást jelzett mindegyik mérés. Az illetékes rendőrkapitányságok a három férfi ellen ittas járművezetés gyanúja miatt indítottak büntetőeljárást és elvették a jogosítványaikat.

A nyomozások vizsgálati szakaszában a rendőrség a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az ügyiratokat a napokban továbbította az illetékes ügyészségeknek.

Nézze meg ezt is:

Ittasan hajtott neki a gázcsapnak egy magyarbánhegyesi férfi

A gyanú szerint ittasan vezetett egy férfi, úgy ment neki kocsijával egy gázcsapnak Magyarbánhegyesen. A …