2024. április 16., kedd
FONTOS

Gyula Tv Híradó 2021. 08. 25.

Témák:

– Az idei a harmadik év, amikor nem lehetnek elégedettek a Békés megyei méhészek. Haász Ferenc, az OMME megyei szervezetének elnökségi tagja azt mondta, a térségben többen is felhagytak a méhészkedéssel. A csökkenő méhállománnyal kapcsolatban a jövőben egyre nagyobb szerepe lesz a környezetkímélésnek és a tudatosságnak.

– Küldöttgyűlést tartott az Országos Magyar Vadászkamara Békés Megyei Területi Szervezete, valamint a megyei vadászszövetség. Az eseményen többek között szó volt a szeptember 25-én kezdődő Vadászati és Természetvédelmi Világkiállításról is.

– Szeptember végéig igényelhető az iskola- és óvodakezdési támogatás – hívta fel a figyelmet közösségi oldalán Görgényi Ernő gyulai polgármester.

– Immár hatodik alkalommal rendezi meg a Megyenapot a Békés Megyei Önkormányzat. Szeptember első szombatján több, mint 55 kistermelő mutatja majd be portékáit.

– A járvány miatt sok rendezvény elmaradt, a gyulai könyvtár azonban egyedülálló módon egy év alatt kétszer is tető alá hozza a könyvhetet. Júniusban „Majdnem könyvhét” címen tulajdonképpen megtartották a programot, hamarosan viszont az országos eseményekkel egy időben, szeptemberben is lesz könyvhét – zömmel helyi kötődésű szerzőkre építve.

Nézze meg ezt is:

Gyula Tv Híradó 2024. 04. 10.

Témák – Sok vendégre, aktív nyárra számíthatnak a gyulai turisztikai szolgáltatók, vagyis várhatóan folytatódik a …