2024. április 16., kedd
FONTOS

Küldöttgyűlést tartottak a vadászok

Közös küldöttgyűlést tartott szerda délután az Országos Magyar Vadászkamara Békés Megyei Területi Szervezete, valamint a megyei vadászszövetség.

Takács Árpád kormánymegbízott az eseményen kiemelte, az egyik legfontosabb stratégiai partnerük a vadászkamara. Elhangzott, a vadászat egy tudatos vadgazdálkodási tevékenység, amely együtt él az agráriummal, a természetvédelemmel, valamint hatással van a turizmusra is. Az elmúlt másfél év próbára tette a vadászatot is. Megküzdöttek azokkal a problémákkal, melyek minden ágazatban jelen voltak. A 2020/21-es évadban összesen 4379  trófeabírálatot végzett a kormányhivatal.

Elhangzott, nem volt még példa arra, hogy vevői igények miatt a mezei nyúl vadászatát engedélyezték vadászidényen túl 21 vadászatra jogosult esetében.

Az eseményen részt vett Varga-Koritár Attila megyei rendőrfőkapitány, aki kiemelte, az idei év első hét hónapjában a rendőrség több, mint 40 vadászatot ellenőrzött.

A küldöttgyűlésen egy beszámolót is meghallgathattak a megjelentek a szeptember 25-én kezdődő Vadászati és Természetvédelmi Világkiállításról. A rendezvénynek kiemelt része lesz a Központi Magyar Kiállítás, amely bemutatja, hogy Magyarország ezeréves történetének szerves és izgalmas része a vadászati kultúra. Az esemény egyik nagy attrakciója lesz a trófeakiállítás.

A békéscsabai eseményen kitüntetéseket is átadtak.

Nézze meg ezt is:

Megújult a kispiac, már tervezik a folytatást

  Szombat délelőtt már a felújított törökzugi kispiacon jelenthette be Vigné Fábián Diána és Kónya …