2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Több, mint 55 kistermelő mutatja majd be portékáit az idei Megyenapon

2016 óta minden év szeptemberének első szombatján rendezi meg a megyei összetartozás napját a Békés Megyei Önkormányzat. 2020-ban már rendhagyó módon zajlott a Megyenap, hiszen a koronavírus-járvány miatt az egészség megőrzése érdekében csökkentették a programokat, illetve a résztvevők számát is. A már hatodik alkalommal életre hívott esemény helyszíne a hagyományokhoz híven Békéscsaba főtere lesz.

Zalai Mihály kiemelte, az előző évhez hasonlóan kézműves vásárt, valamint kistermelői piacot is tartanak a Megyenapon. Emellett a katonai hagyományőrzők bemutatóival, valamint gyermekprogramokkal várják az érdeklődőket.

Elhangzott, már harmadik éve, hogy a Megyenap hetén ünnepi megyegyűlést is tartanak, melyet idén szeptember másodikán az orosházi evangélikus templomban rendeznek meg. Itt átadják a legrangosabb díjakat, a Békés megyéért és a Polgárokért kitüntetéseket, valamint az Elnöki elismeréseket. Az idei év különlegessége, hogy a szeptember negyedikei Megyenapon egy térhatású televíziós eszközön fognak bemutatkozni a megyei értékek.

Nézze meg ezt is:

Idén is Törökzugban kezdődött meg a városi virágosztás

  A meghirdetett időpont előtti órában is már nagy volt az érdeklődés a városi virágosztás …