2024. április 26., péntek
FONTOS

Erős nyarat zártak Gyulán a legnagyobb szállásadók

Az elmúlt hetek és az augusztus 20-ai hosszú hétvége vendég adatai kimagaslóak lettek Gyula legnagyobb szálláshelyén.

Boros Zoltán elmondta, a főszezonban – július elejétől augusztus végéig – teltház és teltház közeli állapot volt az Erkel Hotelben. Az igazgató hangsúlyozta, a koronavírus-járvány miatti kényszerszünet utáni újranyitás óta a vendégekkel egy nagy egymásra találást vesznek észre. A szállodába érkező turistákon az is érezhető, hogy nemcsak utazni szeretnének, hanem nyugodt kikapcsolódásra is vágynak. Elhangzott, a tavalyi évhez viszonyítva idén az emberek több napot tartózkodnak a szállodában.

Boros Zoltán elmondta, a nyár végével a vendégek elkezdenek gondolkozni az év további részén. Ekkor szoktak beérkezni az első foglalások a karácsonyi ünnepekre. A december 24-ét körülvevő napok már most népszerűek, ősszel pedig jó eséllyel megtelnek a lefoglalható szobák.

A 2021-es év a gyulai Elizabeth Hotel életében is sikeresnek mondható – fogalmazott Arató Henrietta. A szálloda ügyvezetője elmondta, az egész főszezonban telt házzal működtek. A vendégkört idén 99 százalékban a belföldi turisták adták. A külföldiek közül legtöbben Romániából szoktak érkezni a szállodába, de idén ebből az országból az érdeklődés messze elmaradt a tavalyihoz képest.

Arató Henrietta kiemelte, bízik benne, hogy a nyári tendencia tovább folytatódik ősszel is. Az előfoglalási számok biztatóak, így elmondható, hogy nagyon sok ember érdeklődik még mindig Gyula iránt.

Nézze meg ezt is:

Régiós bowling versenyt rendeztek sérült sportolóknak

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Harruckern SE szervezésében rendeztek a napokban regionális …