2024. április 20., szombat
FONTOS

Járványügyi korlátozások nélkül kezdődik meg az idei tanév

Már javában folyik a felkészülés az idei tanévre. Az első osztályba készülő gyerekeknek már júniustól elkezdik beszerezni a szülők a szükséges taneszközöket.

Ez az alsó tagozatosoknál inkább július végére, augusztus elejére jellemző.
A felsős diákok valamivel később, szeptemberben indulnak el bevásárolni. A szülők többsége egy üzletben szeret beszerezni minden szükséges eszközt az iskola kezdéshez. Egy gyermek iskolai elindítása a tanszereket tekintve nagyjából 20 ezer forintra tehető.

Szeptember 1-én, szerdán kezdődik az iskola. A gyerekek és a tanárok járványügyi szempontból most is az előző tanév végén érvényben lévő szabályokra számíthatnak. A maszkviselés nem kötelező, és nincs testhő ellenőrzés sem. Bengery Zsoltné igazgató elmondta, hogy az alapvető higiéniés szabályokat ugyanúgy betartják, ahogyan eddig. Ők normál tanévre számítanak. Az évnyitóra szerdán kerül sor, ahol 23 elsőst köszönthet a Karácsonyi János Katolikus Iskola. A 9. osztályt pedig 46 diák kezdi meg.

Gyulán a helyi önkormányzat is segíti a tanévkezdést. Szeptember végéig igényelhető az iskola- és óvodakezdési támogatás. Ezt azok a családok vehetik igénybe, melyeknél az egy főre számított havi jövedelem nem éri el a 99 ezer 750 forintot, és akik rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre nem jogosultak.
 

Nézze meg ezt is:

Évfordulót ünnepeltek a gyulai polgárőrök

  Öt éve adták át a Gyulai Bűnmegelőzési Polgárőr Egyesület irodáját, egyben a gyulai polgárőrök …