2024. április 20., szombat
FONTOS

Változásokat hoz az ősz a gyulai kiállítóhelyeken

A nyár utolsó napjainak egyikén készültek ezek a felvételek a gyulai Almásy kastélynál.

Az idő már hűvösebbre fordult, bár a kiállítóhelyek látogatottságán minden még nem érződött igazán. Az ősz beköszöntével viszont nemcsak a vendégek száma, hanem azok összetétele is megváltozik. Tavasszal jóval több az iskolai csoport, mint máskor, ősszel viszont a nyugdíjasok és a nyugdíjas csoportok jelennek meg nagyobb számban. A járvány, és a szakemberek által prognosztizált negyedik hullám közeledtével egyelőre nehéz lenne megmondani, milyen lesz az idei ősz a kiállítóhelyeken.

A főszezon ezekben a napokban lezárul, így az Erkel Ferenc Kulturális Központ kiállítóhelyei a meghosszabbított nyitva tartásról visszaállnak az eredetire. Módosul az Almásy-kastély szabadulószobáinak látogathatósága is, valamint változik a vár és a kastély gyertyafényes tárlatvezetésének kezdési időpontja. Augusztus végével a kastélyban elköszönnek a Stefánia-körtől is, amely keretében a gyulaiak minden nap díjtalanul tekinthették meg az Almásy-kastély felújított épületrészét.

Nézze meg ezt is:

Tájékoztatók voltak középpontban az áprilisi közgyűlésen

Április 18-án ülésezett Békés Vármegye Önkormányzatának Közgyűlése,Békéscsabán. A testület áttekintette a Békés vármegye 2023-as évi …