2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Új sportpályával köszöntötte diákjait a gyulai román iskola

Felújított sportpályával köszönthette az elsős diákokat tanévnyitóján a gyulai Nicolae Balcescu Román Gimnázium. A Magyarország Kormánya támogatásával létrejövő új sportpályát a tanévnyitón adták át. Czeglédiné Gurzó Mária igazgató elárulta, jövő nyáron az iskola teljes udvarát is korszerűsíteni szeretnék.

Az ünnepséget a gimnázium színháztermében tartották, ahol beszédet mondott Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzeti kapcsolatokért felelős államtitkára. Soltész Miklós kiemelte, nagyon fontos, hogy olyan háttere legyen a magyarországi románságnak, amely mögött ott van jelen esetben Gyulán az óvoda, az általános iskola, és a gimnázium.

A multifunkcionális sportpálya 45 millió forintból valósulhatott meg, ahol a diákoknak több sportág kipróbálására is lehetőségük van. Ilyen a kézi- és röplabda, valamint a kosárlabda és a labdarúgás. Az új rekortán pályát Siluan Manuila, a Magyarországi Román Ortodox Egyházmegye püspöke áldotta meg, ezután kapura rúgással ünnepeltek a jelenlévő vendégek. Az eseményen megemlékeztek az idén elhunyt gyulai pedagógusról, Cserháti Mihályról is.
 

Nézze meg ezt is:

Régiós bowling versenyt rendeztek sérült sportolóknak

  A Magyar Speciális Olimpia Szövetség és a Harruckern SE szervezésében rendeztek a napokban regionális …