2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Csütörtökön bemutatták a Gyulai Értéktár új kiadványát

Tudásbővítő, ismeretátadó és motivációs értékalbum fiataloknak címmel jelent meg a Gyulai Értéktár Bizottságnak a gyulai értékeket bemutató kiadványa.

Az elmúlt év mindenki számára nagyon megfeszített év volt, ám a pandémiás időszak nehézségei ellenére a Gyulai Települési Értéktár Bizottság folytatta a felszín alatt a munkát.

Az elmúlt 8 év során összesen 35 értéket vettek az értéktári gyűjteménybe. A gyűjtőmunka, a kutatómunka folyamatosan tart. Szeptemberben lesz a következő települési értéktár bizottsági ülés, ahol az újonnan bemutatott értékeket fogják majd megvitatni. A diákság az a célcsoport, akikkel megakarják ismertetni, hogy melyek azok a gyulai értékek, melyek már annyira hétköznapjaink részévé váltak, hogy szinte már fel sem tűnnek.

Kiss József elmondta, nagyon fontos számukra, hogy a fiatalokat is bevonják ebbe a munkába. A fényképeket és ezek szerkesztését Bagyinszki Zoltán fotográfus, a Gyulai Települési Értéktár Bizottsági tagja, a szövegek szerkesztését pedig Fodor György, a Gyulai Települési Értéktár szakértője közösen végezte.

Fodor György elmondta, kifejezetten a fiatalokat célozták meg 47 oldalon keresztül, igyekeztek tömören összefoglalni a lényeget, érdekes, úgymond a diákok számára is érthető nyelven közelebb vinni hozzájuk ezeket az ismeretanyagot.

Bagyinszki Zoltán arra hívta fel a figyelmet, nem mindig volt egyszerű feladatuk, mert a gyűjtőmunka során nem mindig kapták meg időben az anyagokat, illetve többször is átszerkesztették azt, mielőtt kiadták.

A cél, hogy azok a diákok, akik majd elhagyják városunkat továbbtanulásuk miatt, tisztában legyenek ezekkel az alapvető ismeretekkel városukról és tovább is tudják ezeket majd adni a következő generációnak.

Nézze meg ezt is:

Idén is Törökzugban kezdődött meg a városi virágosztás

  A meghirdetett időpont előtti órában is már nagy volt az érdeklődés a városi virágosztás …