2022. augusztus 11., csütörtök
FONTOS

Elkezdődött a 92. Ünnepi Könyvhét Gyulán

Szeptember 2-án, csütörtökön hivatalosan is elkezdődött a 92. Ünnepi Könyvhét.

Az esemény eredetileg júniusban lett volna megtartva, de akkor a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése úgy döntött, hogy a programot szeptemberre halasztja.

A Gyulai könyvtár nem szerette volna, hogy elmaradjon az esemény, így akkor Majdnem Könyvhét programokat tartottak, most pedig az úgymond “rendes” könyvhetet is megtartják.

A szervezők idén igyekeztek gyulai vonatkozású szerzőket meghívni az eseményre. A nyitó napon Árpási Zoltán – História napról lapra, 365+1 történet Gyuláról című könyvéről beszélgetett a szerzővel Erdész Ádám történész, a gyulai levéltár nyugalmazott igazgatója.

A szerző elmondta, a bemutatott kötet 12 fejezetből áll, és 365 + 1 érdekességet tartalmaz Gyuláról. Az utolsó fejezet több mint 100 életrajzot tartalmaz, olyan személyeknek az életrajzát, akik valamilyen módon kötődnek a városhoz.

Az esemény végén a könyvek dedikálására is lehetőségük volt az érdeklődőknek. Az ünnepi könyvhét programjain továbbra is védettségi igazolvánnyal rendelkezők vehetnek részt, de azoknak sem kell elkeseredniük, akinek nincs, ők online követhetik az eseményeket.

Nézze meg ezt is:

899 új fertőzött egy hét alatt Békésben

899 új esettel egy hét alatt 58 810-re emelkedett Békés megyében a koronavírus fertőzöttek 2020. …