2024. április 25., csütörtök
FONTOS

Gyula Tv Híradó 2021. 09. 08.

Témák:

– Megkezdődött a gyulai általános iskolákba járó első és második osztályos gyerekek lisztérzékenység-szűrése. Az ingyenes vizsgálatok ilyen formában az egész országban egyedülállóak, Gyulán kívül alig néhány településen vezették be.

– Közel kétszázan zarándokolnak el Gyuláról a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus szeptember 12-ei záró szentmiséjére, melyet Ferenc pápa celebrál Budapesten. Kovács Péter gyulai plébános kiemelte, az esemény elsősorban egy lelki találkozás lesz, hiszen, hogyha egy nagyobb közösség együtt van, az erőt ad az embereknek.

– Juhász Hajnalka országgyűlési képviselő tartott sajtótájékoztatót és fórumot kedd délután, Újkígyóson. Az eseményt másfél éve szerették volna megtartani, de ezt a járvány eddig nem tette lehetővé.

– Alacsony a koronavírus koncentrációja Békéscsabán a Nemzeti Népegészségügyi Központ legfrissebb adatai alapján, ugyanakkor 200 fölé emelkedett a kórházban ápolt betegek száma.

– Immár ötödik alkalommal rendezték meg a Családi Pikniket a gyulai Wesselényi-tónál. A rendezvény zenés és verseny programjai, felnőtteknek és gyerekeknek is kikapcsolódást jelentettek.

Nézze meg ezt is:

Gyula Tv Híradó 2024. 04. 19.

Témák: – Csütörtök este a Gyulai Várszínház felolvasó-színházi ősbemutatóját láthatta a közönség Ártatlanok – Levelek …